Projekty
   
Artykuł NIEWIDOCZNY dla użytkowników
Data: 27.08.2022 10:00


Sanyea Sjór Seaside - projekt Fusion Design

Przeglądaj zdjęcia ->
Sanyea Sjór Seaside - projekt Fusion Design


Sanyea Sjór to nadmorski ośrodek o powierzchni 1800 metrów kwadratowych z doskonałym widokiem na morze. Hotel został zaprojektowany przez pracownię Fusion Design.

Obiekt to dwupiętrowy budynek, oddalony od plaży zaledwie o kilkaset metrów. Elewacja ośrodka ma unikalny czerwony kolor. Hotel składa się z dwóch części: przestrzeni wspólnej i części mieszkalnej. Przestrzeń wspólną podzielono na strefę wewnętrzną i zewnętrzną. Znajdziemy tu m.in. restauracje, bary i tarasy.

Inspiracją dla palety barw była słoneczna plaża. Kolor piasku i odcienie beżu nadają wnętrzom łagodnej, uspokajającej atmosfery, a wraz z przemyślanymi rozwiązaniami architektonicznymi sprawiają, że goście ośrodka mogą w tym miejscu w pełni wypocząć.

Fusion Design tworzą architekci Josh Wen oraz Suki Li.


Informacje o projekcie:

Nazwa projektu: Sanyea Sjór Seaside Resort
Położenie: Miasto Shenzhen, prowincja Guangdong, Chiny
Właściciel: Shenzhen Sanyea Cultural Tourism Development Co, Ltd.
Typ projektu: projekt wnętrz
Okres projektowania: 2021.04-2021.06
Okres budowy: 2021.07-2022.01
Powierzchnia terenu: 1800 mkw.
Powierzchnia wnętrza: 1300 mkw.
Wskaźnik zazielenienia: 27.8%
Opis projektu na podstawie tekstu: Alina Chen

Członkowie zespołu projektowego
Główny projektant: Josh Wen, Suki Li
Starszy projektant: Xi Zhao, Alvis Yao, Willem Xiang
Asystenci projektanta: Holly Huang, Billy Li, Pengshan Tang, Jojo Wang
Projekt FF&E: Aurora Wang, Mayra Hu, Hui Miao
Wykonawca: Shenzhen Zihongcheng Development Co, Ltd.
Konsultant oświetlenia: Seity Lighting (Zhongshan) Co., Ltd.
Koszt: 20 milionów RMB
VI Design: NEXT INNOVATION BRAND DESIGN STUDIO

Zdjęcia: Ouyang Yun
Wideo: Fusion Design




































































Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.

Inne projekty architektoniczne:

Nowoczesny ośrodek koncertowy zwrócony ku Wiśle. Projekt WXCA z III nagrodą w konkursie architektonicznym Akademii Muzycznej im. Krzysztofa Pendereckiego w Krakowie!

Projekt nowoczesnej, funkcjonalnej i organicznej bryły zwróconej ku Wiśle autorstwa WXCA został wyróżniony III nagrodą w konkursie architektoniczno-urbanistycznym na koncepcję nowego zespołu budynków dydaktycznych Akademii Muzycznej im. Krzysztofa Pendereckiego w Krakowie

więcej

Dom(ki) w lesie pod Warszawą

Dom(ki) w lesie to nietypowy projekt domu jednorodzinnego, ponieważ zamiast jednej bryły budynku powstały trzy oddzielne, połączone łącznikami. To nowy projekt warszawskiej pracowni architektonicznej 81.waw.pl, który zrealizowany zostanie w podwarszawskiej letniskowej miejscowości. Dzięki podzieleniu bryły wizualnie zmniejszona została wielkość domu, tak aby wpisywał się w charakter lokalizacji.

więcej

Nowoczesne wnętrze od pracowni T.K. Chu Design

Luksusowa rezydencja Mansion Oriental zachwyca swoim unikatowym, nowoczesnym stylem. Wnętrze zaprojektowane przez pracownię T.K. Chu Design. wzbogacone zostało oryginalnymi dodatkami, autorskimi dziełami sztuki i meblami od Versace.

więcej

Tu mieszka kolor! Apartament w Krakowie autorstwa MIKOŁAJSKAstudio

Aranżacja przestrzeni dla rodziny z dziećmi stanowi ciekawe wyzwanie dla architektów i projektantów. W jednej realizacji trzeba czasem odpowiadać na wiele różnorodnych, czasem skrajnie innych potrzeb. Nowy projekt pracowni MIKOŁAJSKAstudio pokazuje, jak połączyć oczekiwania przyszłych domowników i stworzyć spójne, ciekawe wnętrze, w którym starsi i młodsi członkowie rodziny zasiądą przy jednym stole i będą się czuć po prostu jak u siebie.

więcej

Projekt pracowni Deer Design

Choć pogoda za oknem coraz bardziej przypomina nam o nadchodzącej jesieni, wciąż staramy się zachować pourlopowy optymizm i jak najdłużej celebrować wakacyjne wspomnienia. W tęsknocie za gorącymi plażami mogą pomóc wyjątkowe wnętrza inspirowane egzotycznymi destynacjami. Nowa realizacja Pracowni Deer Design to ukłon w stronę stylu jungle i letniego luzu.

więcej

Francuski styl w dzielnicy z tradycjami - projekt pracowni BBHome

W sercu Żoliborza, jednej z najbardziej zielonych i cichych dzielnic Warszawy, mieści się nowoczesne mieszkanie młodej singielki, która właśnie tu postanowiła stworzyć swój osobisty azyl. Projekt autorstwa Agnieszki Pudlik z pracowni BBHome jest swoistym hołdem złożonym klasyce, wywodzącej się z francuskich kamienic.

więcej

Z widokiem na góry - projekt pracowni Archermit

Parter obiektu to wielofunkcyjna przestrzeń publiczna zaprojektowana jako otwarty "salon". Białe kolumny nawiązują do wysokich drzew lasu bambusowego. Pierwsze piętro służy natomiast jako przestrzeń wystawiennicza o charakterze kulturalnym. Górny poziom z tarasem pełni z kolei funkcje punktu widokowego, z którego można podziwiać piękny krajobraz.

więcej

. Wróć do listy tematów
dowload... czekaj ...
dowload...
dowload...
Co czytają inni: Zobacz więcej
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj;