Projekty

    Wabu – Sushi & Japanese Tapas – nowy warszawski projekt autorstwa Roberta Majkuta

    Restauracja Wabu – Sushi & Japanese Tapas mieszcząca się na parterze jednego z budynków Warsaw Spire przy Placu Europejskim, to kolejny udany projekt pracowni Robert Majkut Design. Atutem tego wnętrza jest klarowna kompozycja wnętrza, klimatyczne oświetlenie i subtelna aura. Działając od października 2016 r. miejsce to zdobyło już główną nagrodę Warsaw Insider w kategorii Best Design.

    więcej

    Halo! Rybnik :: Punkt Informacji Miejskiej

    Halo! Rybnik to Punkt Informacji Miejskiej połączony z kawiarnią oraz sklepem z gadżetami miejskimi. W lokalu dawnej „Cepelii” powstało miejsce wspierające, a także promujące lokalnych rzemieślników i artystów. Pomysłem na aranżację wnętrz było wykorzystanie kilku elementów bazowych lokalu dawnej Cepelii i zestawienie ich z nowoczesną formą. Stary sufit z boazerii został zastąpiony lamelami drewnianymi, które są kontynuowane również na dwóch naprzeciwległych ścianach i stanowią główny akcent wnętrza.

    więcej

    reklama


    Sopocki apartament w stylu retro

    Lokalizacja mieszkania na najwyższym piętrze nowej sopockiej kamienicy, pozwoliła otworzyć przestrzeń łączącą salon wraz z sypialnią, poziomym świetlikiem, który wpuszcza światło z obu stron mieszkania. Styl wnętrza jest współczesny jednak wyraźnie skłania się ku stylowi retro, który jest obecny w estetyce właściciela oraz projektanta. Autorem projektu jest Studio Potorska.

    więcej

    WYNIKI KONKURSU WODNE ŹRÓDŁA GDAŃSKA

    LAUREACI KONKURSU „WODNE ŹRÓDŁA GDAŃSKA”. Gratulujemy laureatom i dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu. Do realizacji przekazane zostaną zdroje, które otrzymały pierwsze miejsca w każdej z kategorii. Konkurs wyłonił jedynie koncepcje zdrojów, które zostaną dopracowane pod kąrem technicznym. Teraz autorzy zwycięskich prac zostaną zaproszeni przez nas do przygotowania szczegółowych projektów wykonawczych. Na tym etapie uzgodnione zostaną szczegółowe rozwiązania użytkowe, które w pewnym stopniu, mogą wpłynąć na ostateczną formę poidełek. Nowe zdroje zostaną uruchomione do końca 2018 roku.

    więcej

    NOŻYCZKI CZYLI BUDYNEK JEDNORODZINNY W GRĘBANINIE

    Budynek zaprojektowany został w konwencji minimalizmu na obszarze wiejskim gdzie dominują budynki zwieńczone dwuspadowymi dachami o tradycyjnej formie architektonicznej. Projekt pod względem programu użytkowego dostosowany jest do funkcjonowania w nim 3 pokoleniowej rodziny. Ważnym aspektem było zadbanie o wykluczenie kolizji wynikającej z różnic pokoleniowych.

    więcej

    Dom Yenga z drewnianych klocków

    Inspiracją do stworzenia projektu Domu Yenga była otaczająca działkę przyroda, a szczególnie modrzew, który jest głównym elementem elewacji. Nawiązując do popularnej gry, projektanci z pracowni 81.waw.pl tak ustawili bryły budynku, aby wyglądały, jakby mogły się przesuwać między sobą. W miejscach „przesunięć” pojawiają się okna.

    więcej

    Co na podłogę, podpowiada arch. Izabela Widomska, czyli krótko o podłogach modnych, pięknych i wygodnych

    Podłoga jest jednym z najważniejszych elementów w każdym wnętrzu. Pełnii rolę ochronną, zapewniając komfort użytkowania, ale też wpływa na jego wygląd przez wiele lat. Podpowiadamy na co zwracać uwagę, decydując się na wybór posadzki.

    więcej

    II nagroda w Konkursie na Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL w Warszawie

    Projekt Nizio Design International wyróżniono drugą nagrodą w konkursie na koncepcję architektoniczną Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL. Konkurs rozstrzygnięto 26 stycznia. Unikatowy projekt zespołu Mirosława Nizio powstał z myślą o upamiętnianiu ponad wszelkimi podziałami. Architekci chcieli stworzyć na terenie zabudowań więzienia przy ulicy Rakowieckiej w Warszawie nie tylko muzeum, ale i swoisty pomnik pamięci.

    więcej

    I nagroda w Konkursie na Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL w Warszawie

    Jury po dokonaniu analizy prac konkursowych w kontekście wymagań Zmawiającego oraz istotnych postanowień Regulaminu Konkursu (w tym kryteriów oceny prac konkursowych) przyznał I miejsce pracy nr 004. Praca został wykonany przez Pracownię Projektową M.O.C. Architekci z Katowic. Pracownia otrzymała 50 000 zł i zaproszenie do negocjacji w trybie zamówienia z wolnej ręki na opracowanie dokumentacji projektowej.

    więcej

    Muzyczne Delivie – sala do zadań specjalnych

    Wykładziny duńskiej marki EGE zaprojektowane przez Husarska Design Studio zostały wykorzystane w nowoczesnej sali szkoleniowo-koncertowej Muzyczne Delivie w Reńskiej Wsi. Inspiracją była rozchodząca się ze sceny fala dźwiękowa.

    więcej

TOP 10:

dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

}
Zapisz się do newslettera

Adres e-mail

 
Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj