Projekty
   
Artykuł NIEWIDOCZNY dla użytkowników
Data: 20.03.2014 11:02


Jakub Fidor, projekt WOOD OFFICE - laureat 3 miejsca w konkursie Invisidoor® UKRYTE DRZWI

Przeglądaj zdjęcia ->
Jakub Fidor, projekt WOOD OFFICE - laureat 3 miejsca w konkursie Invisidoor® UKRYTE DRZWI
Projekt przedstawia minimalistyczną przestrzeń biurową. Surowe, industrialne wnętrze zaprojektowano dla wieloosobowego zespołu pracującego w jednym pomieszczeniu.


Strefa do pracy podkreślona została posadzką z panelami fornirowanymi w kolorze szarym. W części komunikacyjnej zastosowano białą żywicę epoksydową. Do wykończenia głównych elementów aranżacji takich jak ściany działowe, panele sufitowe, blaty biurek, zastosowano drewniane forniry Alpidoor, które wyraźnie ocieplają wnętrze oraz nadają mu elegancji.


Skrzydła drzwiowe montowane w systemie Invisidoor zastosowano w przegrodach oddzielających przestrzeń otwartą od wydzielonych pomieszczeń biurowych. Podkreślają one prostotę i styl projektowanego wnętrza.



Autor projektu:
Jakub Fidor - jest studentem II roku studiów magisterskich S2 IAiPP, Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie, kierunek Architektura i Urbanistyka. Doświadczenie zawodowe zdobył współpracując ze szczecińskimi biurami projektowymi. Główne dziedziny działalności to projektowanie architektoniczne, architektura wnętrz, projektowanie graficzne. W swoich pracach szuka silnej wyrazistej idei, motywu przewodniego, który definiuje przestrzeń nadając jej niepowtarzalny charakter. Ważny dla niego jest dialog projektowanej formy z otoczeniem oraz dbałość o szczegóły zarówno w małych projektach graficznych jak i projektach budynków wielkopowierzchniowych.


Zobacz profil autora projektu na portalu infoArchitekta.pl: infoarchitekta.pl/jakub-fidor

Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.

Inne projekty architektoniczne:

Tétris przygotował nowe biuro dla Allianz Partners

Pracownicy Allianz Partners mogą już korzystać z przygotowanego z myślą o ich komforcie pracy biura w Parku Rozwoju przy ul. Konstruktorskiej w Warszawie. Spółce w procesie relokacji doradzała firma Cresa Polska. Projektem wnętrz zajmowało się Studio Quadra, a fit-outem Tétris.

więcej

Projekt pracowni MYP Design - Zhongzhou Peninsula City

Luksusowy charakter obiektu podkreślają wysokie sufity i duże, otwarte przestrzenie. W projekcie użyto takich materiałów jak czarna szczotkowana stal, marmur i kamień. Zastosowano również farbę teksturową, fornir i metalową siatkę. Inspiracją dla projektantów był również dekonstruktywizm, który widać m.in. w nakładaniu się struktur, materiałów i kolorów, które razem tworzą spójny klimat całego wnętrza.

więcej

Industrialna willa na warszawskiej Saskiej Kępie

Dom położony na pięknej działce z okazałymi, starymi drzewami był marzeniem Małgorzaty i Piotra. Nie chcieli jednak wyprowadzać się poza Warszawę, szukali więc odpowiedniego miejsca do mieszkania w „zielonych” dzielnicach miasta – na Żoliborzu, Mokotowie i Saskiej Kępie. Ta ostatnia okazała się strzałem w dziesiątkę. Gospodarze wraz z dwoma kotami – Rudą i Leonem – czują się tutaj wspaniale.

więcej

Kosmiczny klimat - Poly. FS. Skyline Garden

Poly. FS. Skyline Garden to nowe i niezwykle oryginalne centrum sprzedażowe w mieście Dongguan w prowincji Guangzhou w Chinach. Za projekt tego nietypowego wnętrza odpowiedzialna jest pracownia T.K. Chu Design.

więcej

Nowoczesna stodoła – stylowa oaza spokoju dla rodziny

Dom, którego wnętrza zaprojektowali architekci MIKOŁAJSKAstudio, składa się z dwóch połączonych ze sobą brył zwieńczonych dachami dwuspadowymi. Nietypowa forma miała duży wpływ nie tylko na układ funkcjonalny wnętrz, ale również na aranżację. Wysokie, skośne sufity wykończone drewnianymi panelami, to luźne nawiązanie od tradycyjnej stodoły o podobnej formie. Dębowe deski stały się bazą całego wystroju.

więcej

Zatrzymaj lato we wnętrzu: architekt radzi

Wakacyjna beztroska, żar lejący się z nieba i fale uderzające o brzeg – to z pewnością pierwsze skojarzenia związane z letnim klimatem. Z łatwością możemy wprowadzić taki klimat do naszego mieszkania bez przeprowadzania wielkiej metamorfozy.

więcej

Projekt The Central Ring Gallery

Projekt rozpoczyna się od promenady, dzięki której goście mogą podziwiać i kontemplować sztukę i naturę, a sama Galeria nie jest odizolowanym obiektem. Wraz z otoczeniem staje się przyjaznym i integrującym miejscem publicznym. Obiekt usytuowany jest naprzeciwko popularnej ulicy handlowej. Galeria wyróżnia się przede wszystkim oryginalną elewacją z oknami w nieregularnych kształtach.

więcej

. Wróć do listy tematów
dowload... czekaj ...
dowload...
dowload...
Co czytają inni: Zobacz więcej
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj;