Konkurs na koncepcję Muzeum Czekolady

Konkurs na koncepcję Muzeum Czekolady fot. mat. prasowe

Ogłoszono międzynarodowy konkurs pt. Delight. Wyzwanie polega na opracowaniu projektu muzeum czekolady.

Konkurs ma charter koncepcyjny i nie jest realizacyjny. Jego ideą jest zebranie najciekawszych pomysłów na tego typu obiekty.

Konkurs prowadzony jest w języku angielskim. Można wziąć w nim udział indywidualnie lub zespołowo. Obowiązują opłaty rejestracyjne.

Założeniem projektu ma być zaprezentowanie historii produkcji wyrobów czekoladowych, ale również zwrócenie uwagi na zrównoważony rozwój w kontekście plantacji kakao i fair-trade przy zwiększonym światowym popycie na czekoladę.

Opis oryginalny:

This Museum of chocolate aims to transform the celebration and dreams into spaces that provoke imagination and creativity. The challenge is to design for a culturally inclusive environment that inspires human connection through chocolate and spaces for it. Design a museum that tells the history and making of chocolate and also which caters to the appetites of the visitors.

Nagrody:
  • Maksymalna pula nagród w konkursie wynosi 24.000 dolarów i uzależniona jest od liczby uczestników.
Terminy:
  • Rejestracja - do 7 marca 2022 roku.
  • Przesyłanie prac - do 8 marca 2022 roku.
Szczegóły na stronie konkursu.


Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
«
»
«
»