Projekty
   

Śródziemnomorskie klimaty - projekty Fran Silvestre architects

Śródziemnomorskie klimaty - projekty Fran Silvestre architects
Aluminum House

Fran, który kieruje pracownią Fran Silvestre architects, jest pasjonatem architektury, wzornictwa i sztuki. Uzupełnieniem projektów architektonicznych jest kolekcja mebli ogrodowych BLAU dla GANDIABLASCO.

"Koncepcja kolekcji BLAU pochodzi z poszukiwania innowacyjnej tradycji" - wyjaśnia Fran z Fran Silvestre architects. Pomysł polegał na "wzięciu typowego śródziemnomorskiego mebla i wykonaniu go w wersji aluminiowej. Na kolekcję składają się zewnętrzne oprawy oświetleniowe, szezlong, fotelem, krzesła, stoły, sofy i podnóżki - wszystkie wykonane z anodowanego lub malowanego aluminium. Meble sprawiają wrażenie bardzo lekkich. 


Podstawowym projekt kolekcji mebli zewnętrznych BLAU wygrał prestiżową nagrodę NYCxDesign Award w kategorii Outdoor. Studio projektowe Fran Silvestre Architects otrzymało m.in nagrody takie jak
MH w Berlinie (2009), Red Dot Award (2013) oraz German Design Award (2016).

Poniżej prezentujemy trzy projekty Fran Silvestre architects wraz z meblami zewnętrznymi Blau dla GANDIABLASCO.


Aluminum House
Madryt, 2016





Breeze House
Castellón





Dom między sosnami
Paterna (Walencja, 2017

















reklama



Inne projekty architektoniczne:

Z elektrowni w Centrum Sztuki Multimedialnej - projekt Mariia Lipina

Ges 2 Center to projekt Centrum Sztuki Multimedialnej rosyjskiej architektki Marii Lipiny. Koncepcja powstała w ubiegłym roku i została zaprezentowana British Higher School of Art and Design. Projekt zdobył wyróżnienie GOLD A' Design w tegorocznej edycji konkursu A'Design Award & Competition 2018.

więcej

Muzeum Wangwu Mountain World Geo-Park

Wangwu Mountain National Geopark to muzeum archeologiczne zlokalizowane u podnóża gór Wang Wu w Chinach. Projekt stworzył Instytut Architektury Uniwersytetu Huazhong (The Architectural and Urban Planning Design & Research Institute Co.Ltd. of Huazhong University of Science and Technology - HUST).

więcej

Wnętrze przedszkola IBOBI - projekt VMDPE Design

IBOBI to projekt międzynarodowego przedszkola. Autorem koncepcji jest pracownia VMDPE Design specjalizująca się w tego typu przestrzeniach. Głównym założeniem projektu było stworzenie miejsca, które zapewni komfortowe i stymulujące warunki do nauki. Architekci postawili na naturalne drewno w jasnych odcieniach, które połączono z bielą.

więcej

Wyniki konkursu MSADA 2018

Ogłoszono wyniki konkursu APR Media Student Architecture & Design Award 2018 organizowanego przez APR. Konkurs miał charakter międzynarodowy i kierowany był do architektów i  studentów. Zobacz nagrodzone projekty we wszystkich kategoriach konkursowych.

więcej

Nowoczesne biurowce według pracowni ZOE ARCHITECTURE

The Hongkun Financial Valley to kompleks budynków biurowych autorstwa pracowni ZOE ARCHITECTURE. Głównym celem projektantów było maksymalne wykorzystanie idei zrównoważonego budownictwa. Inspiracjami dla projektu była ekologia i zielone budynki. Architekci starali się stworzyć komfortową przestrzeń biurową poprzez racjonalne wykorzystanie energooszczędnych technologii związanych z naturalną energią. W projekcie zastosowano m.in. kierunkowe prowadzenie strumienia powietrza do wnętrza budynku, pompy geotermalne oraz inne nowoczesne rozwiązania.

więcej

Wielka przestrzeń - Centrum Kultury Yiwu

Yiwu Cultural Square to ogromny kompleks kulturowy zlokalizowany nad rzeką Yiwu w Chinach w mieście o tej samej nazwie. Autorem projektu jest Instytut Projektowania Architektonicznego Uniwersytetu ZheJiang (The Architectural Design & Research Institute Of ZheJiang University). Ukończony kilka lat temu budynek na stałe wpisał się w architektoniczny krajobraz miasta.

więcej

Kładka Berdychowska - I Nagroda w konkursie

Spiąć dwa brzegi Warty włączając cudowny cypel rozdzielający Jej bieg, tak by nie naruszyć, a zarazem podkreślić pejzaż Miasta, wraz z dominantą Katedry; wydobyć niedoceniany urok tego miejsca - to główny cel naszych starań.Stworzyć mimo sporych odległości klimat kameralności i spokoju, na tej „nici” widokowo-kontemplacyjnej, tak by była ona nie tylko przejściem, ale też miejscem spotkań i rozpoznawania panoramy miasta, Jego historii i niezwykłej atrakcji wijącej wśród łąk nadbrzeżnych Warty.

więcej

Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
Wróć do listy tematów
dowload...
dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj