Projekty
   
Artykuł NIEWIDOCZNY dla użytkowników
Data: 17.05.2019 10:47


Miasteczko filmowe pełne oryginalnych rzeźb. Projekt Chongqing Basic Element Architecture

Przeglądaj zdjęcia ->
Miasteczko filmowe pełne oryginalnych rzeźb. Projekt Chongqing Basic Element Architecture

Miasteczko Filmowe to nowa przestrzeń wystawiennicza i centrum sprzedażowe zlokalizowane w Zhengzhou w Chinach. Projekt powstał za sprawą Giganta nieruchomości Central China Real Estate i sieci kin i telewizji Huayi Brothers. Miejsce to wypełniło się oryginalnymi rzeźbami i instalacjami, które podkreślają charakter obiektu.

Zaprezentowane rzeźby są nowoczesne i efektowne. Każda z nich nawiązuje do do świata filmu. Instalacje uzupełniono o ciekawe rozwiązania technologiczne, które nadają rzeźbą bardziej interaktywnego charakteru.

Rzeźba “Eternal Time” to fontanna, której strumień wody tworzy tło do wyświetlanych informacji. Dodatkowe podświetlenie strumieni wody potęguje oryginalny efekt. Z kolei rzeźba "The Gramophone of Youth” przedstawiająca gramofon uzupełniona została o wewnętrzne głośniki, dzięki którym odtwarzana jest muzyka filmowa. Poniżej prezentujemy wszystkie instalacje z Miasteczka Filmowego w Zhengzhou.

Informacje o projekcie:

Central China Movie Town Exhibition Area, 2018
Lokalizacja Zhengzhou, prowincja Henan, Chiny

Projekt: Chongqing Basic Element Architecture
Design Director: Yanjun Chen
Designer: Wei Zhong
Design Manager: Zhichao Deng
Project Manager: Kexin Chen

Zdjęcia: Xin Na

























Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.

Inne projekty architektoniczne:

Projekt Moody-Woody House: z miłości do natury

Dom otwarty na naturę, wkomponowany w leśny krajobraz, stworzony z poszanowaniem spektakularnego otoczenia. Miejsce, gdzie nastrój budowany jest naturalnym światłem, drewnianymi akcentami, a wnętrze wypełnia zapach czystego powietrza. Dom dla rodziny, która chce żyć bliżej przyrody w zgodzie z ideą biophilic design – właśnie taki projekt stworzyła pracownia 3DPROJEKT architektura na skraju jednego z największych łódzkich kompleksów leśnych.

więcej

Eco Extension - II miejsce w międzynarodowym konkursie dla polskiego studenta

Student Wydziału Architektury Politechniki Śląskiej w Gliwicach Artur Gała zdobywa drugie miejsce w międzynarodowym konkursie "Lunawood Urban Challenge". Konkurs zakładał opracowanie projektów, w którym głównym materiałem będzie drewno. Zgodnie z zamysłem organizatorów, tego typu koncepcje pomogą zmniejszyć emisję dwutlenku węgla do atmosfery, a tym samym będą bardziej przyjazne środowisku.

więcej

Projekt restauracji Zoni na shortliście World Interiors News Awards

Projekt restauracji Zoni autorstwa warszawskiej pracowni Nizio Design International trafił na „krótką listę” nominowanych do World Interiors News Awards. Ogłoszenie zwycięzców nastąpi w październiku podczas gali WIN Awards w Londynie.

więcej

Wywiad z pracownią MADAMA: "Przestrzeń, która służy wszystkim"

Wnętrza publiczne pełnią wyjątkowo ważną rolę społeczną. Spędzony w nich czas ma duży wpływ na nasz nastrój i relacje, a co za tym idzie – na jakość życia. To, jak się prezentują, jest świadectwem klasy całej inwestycji. Te naprawdę dobrze zaprojektowane są udaną fuzją architektury, urbanistyki, designu i sztuki.

więcej

Wyniki konkursu #MANHATTANCALL

Zakończył się międzynarodowy konkurs #MANHATTANCALL organizowany przez platformę Archicontest.net. Zadaniem uczestników konkursu było opracowanie projektu Centrum Sportu, którego jako docelową lokalizacje wskazano nowojorski Manhattan. Wśród wyróżnionych prac znalazł się również projekt z Polski!

więcej

Biophilic design - projektowanie z miłością do natury

Interakcja z wnętrzem przebiega zawsze na wielu płaszczyznach. Poza funkcjonalnym układem przestrzeni, czy właściwymi podziałami, równie ważne są proporcje wpuszczonego do budynku światła, użytych kolorów, naturalnych materiałów wykończeniowych, ale także usytuowania poszczególnych stref domu względem słońca i rosnącej przy domu roślinności. Czym jest projektowanie w duchu biophilic design?

więcej

Projekt polskiej pracowni „Głębowski Studio” z nagrodą A'Design Award

Projekt kompleksu hotelowo-apartamentowego „Shellter Hotel & Apartments” polskiej pracowni architektonicznej „Głębowski Studio” z Warszawy otrzymał nagrodę w prestiżowym międzynarodowym konkursie designu - A'Design Award and Competition 2019. A'Design Award to największe na świecie, najbardziej prestiżowe i wpływowe wyróżnienie w dziedzinie projektowania. W skład jury konkursu wchodzą wybitni fachowcy designu i architektury z całego świata.

więcej

. Wróć do listy tematów
dowload...
dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj";