Projekty
   
Artykuł NIEWIDOCZNY dla użytkowników
Data: 17.09.2019 11:05


Projekt Ministry of Design - The Prestige Hotel w Penang

Przeglądaj zdjęcia ->
Projekt  Ministry of Design - The Prestige Hotel w Penang

Prestige Hotel to nowy, luksusowy obiekt na mapie Penang w Malezji. Za realizację odpowiedzialna jest wielokrotnie nagradzana pracownia Ministry of Design. Projekt to połączenie XIX-wiecznych, wiktoriańskich i tropikalnych inspiracji z nowoczesnym designem. Luksusowe dodatki podkreślają wiktoriański szyk nadając obiektowi wyjątkowego charakteru. 

Zabytkowe, budynki z czasów brytyjskiego kolonializmu wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO, znajdujące się w historycznej części miasta, stały się główną inspiracją dla architektów z pracowni Ministry of Design. Ważną rolę w projekcie odegrała również lokalna roślinność. Botaniczne  elementy w postaci drzew i roślin wykorzystane również jako wnętrzarskie dodatki, np. w postaci motywów roślinnych na tkaninach i tapetach - stały się uzupełnieniem luksusowych przestrzeni obiektu. Całość utrzymana jest w nowoczesnym stylu. Hotelowe wnętrza są dobrze oświetlone i utrzymane w jasnej stylistyce. Znakiem wyróżniającym projekt jest dbałość o detal oraz oryginalny, niepowtarzalny design - od ciekawych wzorów podłogowych po niestandardowe, kreatywne projekty mebli.

W hotelu znajduje się w sumie 160 pokoi, 2 kuchnie z obsługą kelnerską, basen na dachu, zaplecze funkcyjne i siłownia. Pokoje są wygodne i zapewniają komfortowy wypoczynek. Apartamenty dostępne są w trzech wersjach - Deluxe, Premier Deluxe oraz Loft Suite. Dla rodzin hotel zapewnia również apartament z dodatkowym pokojem dla dziecka - Deluxe Trio. Ponadto w hotelu znajdują się pomieszczenia funkcyjne oraz przestrzeń do organizowania wydarzeń, która pomieści do 110 gości.

Ministry of Design odpowiedzialne było za projekt budynku, wnętrza i architekturę krajobrazu, a także elementy sztuki takie jak instalacje i grafiki. Pracowania dla Hotelu Prestige zaprojektowała również strategię marki.

Informacje o projekcie:
Lokalizacja: penang, Malezja
Rok budowy: 2019
Powierzchnia 8,570 mkw.





















Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.

Inne projekty architektoniczne:

Ekskluzywne wnętrze według pracowni Mind Design

Wnętrze biura sprzedaży Vanke - Starry Metropolis zaprojektowane przez pracownię Mind Design zachwyca swoim niezwykle eleganckim i wyrafinowanym stylem. To połączenie prostych i minimalistycznych form z artystycznym zmysłem i sztuką.

więcej

Projekt The Mushroom - drewniany dom w środku lasu

The Mushroom to oryginalny projekt pracowni ZJJZ. Okrągły dom położony jest w lesie sosnowym w mieście Xin Yu City, w prowincji Jiangxi w Chinach. Relacja między naturą a architekturą stała się podstawową inspiracją i założeniem projektu.

więcej

Tétris przygotował nowe biuro dla Allianz Partners

Pracownicy Allianz Partners mogą już korzystać z przygotowanego z myślą o ich komforcie pracy biura w Parku Rozwoju przy ul. Konstruktorskiej w Warszawie. Spółce w procesie relokacji doradzała firma Cresa Polska. Projektem wnętrz zajmowało się Studio Quadra, a fit-outem Tétris.

więcej

Projekt pracowni MYP Design - Zhongzhou Peninsula City

Luksusowy charakter obiektu podkreślają wysokie sufity i duże, otwarte przestrzenie. W projekcie użyto takich materiałów jak czarna szczotkowana stal, marmur i kamień. Zastosowano również farbę teksturową, fornir i metalową siatkę. Inspiracją dla projektantów był również dekonstruktywizm, który widać m.in. w nakładaniu się struktur, materiałów i kolorów, które razem tworzą spójny klimat całego wnętrza.

więcej

Industrialna willa na warszawskiej Saskiej Kępie

Dom położony na pięknej działce z okazałymi, starymi drzewami był marzeniem Małgorzaty i Piotra. Nie chcieli jednak wyprowadzać się poza Warszawę, szukali więc odpowiedniego miejsca do mieszkania w „zielonych” dzielnicach miasta – na Żoliborzu, Mokotowie i Saskiej Kępie. Ta ostatnia okazała się strzałem w dziesiątkę. Gospodarze wraz z dwoma kotami – Rudą i Leonem – czują się tutaj wspaniale.

więcej

Kosmiczny klimat - Poly. FS. Skyline Garden

Poly. FS. Skyline Garden to nowe i niezwykle oryginalne centrum sprzedażowe w mieście Dongguan w prowincji Guangzhou w Chinach. Za projekt tego nietypowego wnętrza odpowiedzialna jest pracownia T.K. Chu Design.

więcej

Nowoczesna stodoła – stylowa oaza spokoju dla rodziny

Dom, którego wnętrza zaprojektowali architekci MIKOŁAJSKAstudio, składa się z dwóch połączonych ze sobą brył zwieńczonych dachami dwuspadowymi. Nietypowa forma miała duży wpływ nie tylko na układ funkcjonalny wnętrz, ale również na aranżację. Wysokie, skośne sufity wykończone drewnianymi panelami, to luźne nawiązanie od tradycyjnej stodoły o podobnej formie. Dębowe deski stały się bazą całego wystroju.

więcej

. Wróć do listy tematów
dowload... czekaj ...
dowload...
dowload...
Co czytają inni: Zobacz więcej
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj;