Projekty

    Powiew wolności - projekt rezydencji w Sao Paulo

    Przestrzeń z nutą modernizmu - tak najprościej można opisać projekt nowoczesnej rezydencji w Sao Paulo. Autorem koncepcji jest brazylijska pracownia Fernanda Marques Arquitetos Associados prowadzona przez przez architektkę Fernandę Marques. Projekt zdobył złote wyróżnienie Gold'A Design Award w tegorocznej edycji konkursu A' Design Award & Competition 2018.

    więcej

    Z elektrowni w Centrum Sztuki Multimedialnej - projekt Mariia Lipina

    Ges 2 Center to projekt Centrum Sztuki Multimedialnej rosyjskiej architektki Marii Lipiny. Koncepcja powstała w ubiegłym roku i została zaprezentowana British Higher School of Art and Design. Projekt zdobył wyróżnienie GOLD A' Design w tegorocznej edycji konkursu A'Design Award & Competition 2018.

    więcej

    reklama


    Muzeum Wangwu Mountain World Geo-Park

    Wangwu Mountain National Geopark to muzeum archeologiczne zlokalizowane u podnóża gór Wang Wu w Chinach. Projekt stworzył Instytut Architektury Uniwersytetu Huazhong (The Architectural and Urban Planning Design & Research Institute Co.Ltd. of Huazhong University of Science and Technology - HUST).

    więcej

    International Design Award 2018 - wyniki

    Studenci z całego świata po raz kolejny zostali zaproszeni do udziału w konkursie International Design Award. Tegoroczna tematyka odnosiła się do trendu „Smart Furniture”, który nawiązuje do postępujących procesów digitalizacji i mobilności. Modele życia i funkcjonowania w społeczeństwie ulegają ciągłej zmianie, a największe metropolie skupiają miliony ludzi przy ograniczonej przestrzeni, która staje się coraz bardziej cenna. Potrzebujemy więc rozwiązań, które uporządkują otoczenie, będą wielofunkcyjne, przyjazne dla użytkownika i pozwolą patrzeć na przestrzeń niestandardowo.

    więcej

    Wnętrze przedszkola IBOBI - projekt VMDPE Design

    IBOBI to projekt międzynarodowego przedszkola. Autorem koncepcji jest pracownia VMDPE Design specjalizująca się w tego typu przestrzeniach. Głównym założeniem projektu było stworzenie miejsca, które zapewni komfortowe i stymulujące warunki do nauki. Architekci postawili na naturalne drewno w jasnych odcieniach, które połączono z bielą.

    więcej

    Wyniki konkursu MSADA 2018

    Ogłoszono wyniki konkursu APR Media Student Architecture & Design Award 2018 organizowanego przez APR. Konkurs miał charakter międzynarodowy i kierowany był do architektów i studentów. Zobacz nagrodzone projekty we wszystkich kategoriach konkursowych.

    więcej

    Śródziemnomorskie klimaty - projekty Fran Silvestre architects

    Fran, który kieruje pracownią Fran Silvestre architects, jest pasjonatem architektury, wzornictwa i sztuki. Uzupełnieniem projektów architektonicznych jest kolekcja mebli ogrodowych BLAU dla GANDIABLASCO. Studio projektowe Fran Silvestre Architects otrzymało m.in nagrody takie jak MH w Berlinie (2009), Red Dot Award (2013) oraz German Design Award (2016).

    więcej

    Nowoczesne biurowce według pracowni ZOE ARCHITECTURE

    The Hongkun Financial Valley to kompleks budynków biurowych autorstwa pracowni ZOE ARCHITECTURE. Głównym celem projektantów było maksymalne wykorzystanie idei zrównoważonego budownictwa. Inspiracjami dla projektu była ekologia i zielone budynki. Architekci starali się stworzyć komfortową przestrzeń biurową poprzez racjonalne wykorzystanie energooszczędnych technologii związanych z naturalną energią. W projekcie zastosowano m.in. kierunkowe prowadzenie strumienia powietrza do wnętrza budynku, pompy geotermalne oraz inne nowoczesne rozwiązania.

    więcej

    Wielka przestrzeń - Centrum Kultury Yiwu

    Yiwu Cultural Square to ogromny kompleks kulturowy zlokalizowany nad rzeką Yiwu w Chinach w mieście o tej samej nazwie. Autorem projektu jest Instytut Projektowania Architektonicznego Uniwersytetu ZheJiang (The Architectural Design & Research Institute Of ZheJiang University). Ukończony kilka lat temu budynek na stałe wpisał się w architektoniczny krajobraz miasta.

    więcej

    Kładka Berdychowska - I Nagroda w konkursie

    Spiąć dwa brzegi Warty włączając cudowny cypel rozdzielający Jej bieg, tak by nie naruszyć, a zarazem podkreślić pejzaż Miasta, wraz z dominantą Katedry; wydobyć niedoceniany urok tego miejsca - to główny cel naszych starań.Stworzyć mimo sporych odległości klimat kameralności i spokoju, na tej „nici” widokowo-kontemplacyjnej, tak by była ona nie tylko przejściem, ale też miejscem spotkań i rozpoznawania panoramy miasta, Jego historii i niezwykłej atrakcji wijącej wśród łąk nadbrzeżnych Warty.

    więcej

dowload...
dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj