Projekty
   
Artykuł NIEWIDOCZNY dla użytkowników
Data: 26.10.2019 10:30


Restauracja La chansonniere - projekt GB space

Przeglądaj zdjęcia ->
Restauracja La chansonniere - projekt GB space

Biel i stonowane, beżowe odcienie w połączeniu z minimalizmem i dyskretnymi luksusowymi dodatkami. Tak wygląda wnętrze restauracji La chansonnière. Projekt autorstwa pracowni GB Studio to kwintesencja elegancji i subtelności.

La chansonniere to francuska restauracja mieszcząca się w Pekinie w Chinach. Powierzchnia obiektu to w sumie 305 metrów kwadratowych.

Główną inspiracją dyskretnie przewijającą się w całym projekcie jest motyw fal morskich w formie wykończeń ściennych stworzonych technologią druku 3d oraz w postaci spływającej z sufitu tkaniny uformowanej na kształt fal.

Przestrzeń restauracji podzielono na części za pomocą półprzezroczystego materiału. Takie rozwiązanie pozwoliło na zapewnienie bardziej kameralnego charakteru poszczególnych stref przy jednoczesnym zachowaniu otwartej przestrzeni. Z kolei ukryte w suficie oświetlenie rozprasza się w białej tkaninie tworząc ciekawy efekt wizualny.

Materiały użyte w projekcie to białe tapety, materiały wykonane z akrylu, drewniane i pokryte aksamitem meble. Subtelnym dodatkiem podkreślającym luksusowy charakter wnętrza są również  minimalistyczne, złote dekoracje.


Informacje o projekcie: 

Restauracja La chansonniere
Lokalizacja: Pekin, Chiny
Realizacja: 2019
Biuro projektowe: GB SPACE
Projektanci: Gao Wenyu, Bai Yang, Zhang Jing

Zdjęcia: Wang Ning















Projektantki GB SPACE

Lisa Bai

Wenny Gao


Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.

Inne projekty architektoniczne:

Projekt Collective Geometries pracowni Dreem Arkitekter

Collective Geometries to koncepcja szwedzkiej pracowni Dreem Arkitekter. Projekt jest odpowiedzią na wyzwania związane z mieszkalnictwem - zwiększającą się liczbą ludzi na świecie i większym zapotrzebowaniem na mieszkania, zwłaszcza w krajach słabiej rozwiniętych. Projekt zdobył główna nagrodę w konkursie SkyCity Challenge 19.

więcej

Wyróżnienia w konkursie SkyCity Challenge 19

Niezwykle ciekawa tematyka konkursu SkyCity Challenge 19 w rezultacie dostarczyła nam wiele oryginalnych koncepcji i wizji mieszkalnictwa w przyszłości. Zadanie konkursowe polegało na opracowaniu projektu z prefabrykowanych materiałów, tak by konstrukcję można było złożyć jak z klocków.

więcej

Wyniki konkursu SkyCity Challenge 19 - przyszłość mieszkalnictwa

Zakończył się konkurs SkyCity Challenge 19, którego celem jest odkrycie innowacyjnych projektów mogących w przyszłości zrewolucjonizować rynek mieszkaniowy. Zadanie konkursowe polegało na opracowaniu koncepcji domu zbudowanego z prefabrykowanych elementów. Wśród wyróżnionych prac znalazł się również projekt z Polski.

więcej

Dom Polny – nagradzany dom wpisany w krajobraz

Dom Polny to nagradzany projekt warszawskiej pracowni 81.waw.pl. Wyzwaniem, przed którym stanęli architekci, było wkomponowanie budynku w otaczający polny krajobraz oraz oddzielenie domu od ulicy. Teraz budynek zdobywa kolejne nagrody oraz nominacje w prestiżowych konkursach architektonicznych.

więcej

Budynek weselno-eventowy „Lubaszka”

Budynek weselno-eventowy o nazwie „ Lubaszka” został zaprojektowany w urokliwym miejscu w otoczeniu lasów sosnowych i borów mieszanych w Woli Chorzelowskiej. Teren ten znajduje się na siedlisku programu Natura 2000 pod nazwą Puszcza Sandomierska. Kontekst o naturalnych walorach krajobrazowych oraz usługowo-gastronomiczno-hotelowy charakter kompleksu Rado Resort stał się tłem dla projektu.

więcej

Za co kochamy styl loftowy? Projekt Miśkiewicz Design

Lofty kojarzą się z otwartą przestrzenią, artystyczną swobodą, intrygującymi pomysłami. Nic dziwnego, że chcemy mieć wnętrza w ich stylu. Świetnym przykładem jest mieszkanie zaprojektowane przez Magdalenę Miśkiewicz.

więcej

Mieszkanie na Helu

Lokalizacja zobowiązuje - projekt mieszkania nad brzegiem Bałtyku od początku nawiązywać miał do krajobrazu Półwyspu Helskiego. We wnętrzach zagościły zatem błękity, beże i naturalne materiały. Mieszkanie utrzymane zostało w jasnej tonacji, choć – zgodnie z życzeniem klientów – nie zdominowała go biel.

więcej

. Wróć do listy tematów
dowload...
dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj";