Projekty
   

Projekt domu wypoczynkowego przy plaży

DOM NA PLAŻY
Najważniejsze jest to aby pozwolić naturze pokazać swoje piękno oraz wpisać się w jej delikatny charakter. Jej obserwacja to najlepszy wypoczynek. A może obserwacja z przeszklonego tarasu z kominkiem? "Dom przy plaży" stwarza taką możliwość nie ingerując w zastany krajobraz. I to nie prawda że "już nie ma dzikich plaż".

"Dom przy plaży" pełni funkcję domu wypoczynkowego w miejscowości Pleśna koło Ustronia Morskiego i jest przeznaczony dla dwóch osób lub małej rodziny. Bryła budynku poprzez swoją oszczędność w formie i zwartość wpisuję się w otaczający krajobraz. Od strony morza zaprojektowano przeszklony i w całości wykonany z surowego drewna taras z kominkiem i ławą, z którego roztacza się widok na pobliskie wybrzeże.

DOM NA PLAŻY

Wnętrze z uwagi na swoje niewielkie rozmiary zorganizowane jest kompaktowo. Centralną część stanowi rdzeń w formie prostopadłościanu, w którym zawarto łazienkę, zabudowę kuchenną, miejsce pracy oraz miejsca przechowywania. Na nim, w obrębie poddasza, zlokalizowano łóżka. Poza tym zaprojektowano jadalnię i część wypoczynkową z przeszklonym wykuszem. Charakter wnętrza jest utrzymany w stylu nowoczesno-rustykalnym.


lokalizacja: Pleśna, woj. zachodniopomorskie
projekt: 2018
powierzchnia: 54 m2
projekt: ZUP-A
www.zup-a.pl
DOM NA PLAŻY






DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY
DOM NA PLAŻY





reklama



Inne projekty architektoniczne:

Dom Pasywny w rezerwacie przyrody - projekt Maryann Thompson Architects

Walden Pond to rezerwat przyrody w Massachusetts w Stanach Zjednoczonych. Miasta leżące w pobliżu, Concord i Lincoln - były miejscem narodzin współczesnego ruchu konserwatorskiego. Niedawno nad brzegiem jeziora wybudowano przyjazne środowisku centrum dla odwiedzających rezerwat.

więcej

Centrum finansowe Qingtie CR - futurystyczne wnętrze od LSDCASA i Studio HBA

Futurystyczne wnętrze pełne nowoczesnych, opływowych kształtów uzupełnione instalacjami aorystycznymi - to widok recepcji i przestrzeni centrum finansowego Qingtie CR zlokalizowanego w Chinach. Autorem koncepcji wnętrza jest zespół projektowy LSDCASA i Studio HBA.

więcej

Gra świateł - niecodzienny projekt oświetlenia ulicznego

W 2015 roku połączono dwie szanghajskie dzielnice w jedną. W celu upamiętnienie tego wydarzenia powstał projekt świetlnej instalacji symbolizującej jedność i współpracę. Autorem projektu jest chiński architekt Guojian HU z Shanghai Ruiyi Design. Jego niecodzienna koncepcja oświetlenia ulicznego spotkała się z uznaniem m.in. w tegorocznej edycji konkursu A'Design Award & Competition 2018

więcej

Prestiżowa Nagroda Stirlinga 2018 dla europejskiej siedziby firmy Bloomberg autorstwa Foster + Partners

Otwarta w tym roku w londyńskim City europejska siedziba firmy Bloomberg, światowego potentata w dziedzinie mediów, danych finansowych i oprogramowania, została właśnie uhonorowana prestiżową Nagrodą Stirlinga RIBA, przyznawaną przez Królewski Instytut Architektów Brytyjskich (RIBA). Jury konkursu wskazało, że budynek zaprojektowany przez Foster + Partners to przykład projektu, który trafia się raz na pokolenie, i dzięki któremu możliwe było przesunięcie granic badań i innowacji w architekturze.

więcej

Drewno w roli głównej: Zens Brand Store - projekt CUN Design

ZENS to marka koncentrująca się na azjatyckim designie. W asortymencie ZENS znajdują się projekty młodych chińskich projektantów, których nazwano "Platynowym Pokoleniem". Wiosną 2017 roku ZENS podjęło współpracę z biurem architektonicznym CUN DESIGN, które opracowało dla marki koncepcję nowego salonu firmowego.

więcej

Pawilon Abwab - projekt Fahed + Architects

Architekci opracowali oryginalną strukturę stworzoną z materiałów z recyklingu. Wykorzystując stare metalowe zwoje sprężynowe wzniesiono ażurową konstrukcję. Druciana siatka przypominająca chmurę intryguje i zaprasza do odwiedzenia stoiska.

więcej

Przystanek autobusowy według projektu Davide Fancello

Minimalistyczny, z naturalnych materiałów - projekt dobrze wpisuje się w krajobraz. Jednocześnie nowoczesny i prosty kształt konstrukcji sprawia, że koncepcja wyróżnia się na tle zwyczajnych wiat przystankowych. Drewniane krzesła zachęcają do odpoczynku i podziwiania piękna natury.

więcej

Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.
Wróć do listy tematów
dowload...
dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj