Projekty
   
Artykuł NIEWIDOCZNY dla użytkowników
Data: 3.06.2019 07:30


Złoto w industrialnej wersji - projekt GB SPACE

Przeglądaj zdjęcia ->
Złoto w industrialnej wersji - projekt GB SPACE

AD GIN STUDIO to nowoczesna pracownia fotograficzna zaprojektowana przez GB SPACE. Wnętrze lokalu zostało podzielone na dwie części - strefę dla gości VIP oraz salę fotograficzną.  Głównym motywem w projekcie jest złoto, ale w nowej, industrialnej wersji.

W strefie VIP znajduje się bar, jadalnia, sala konferencyjna i dodatkowe pokoje dla gości z oddzielnymi łazienkami, minibarami, miejscami do makijażu i stanowiskami do mycia włosów.

Luksusowy charakter projektu podkreślają złote elementy. Choć złoto kojarzy się z bogactwem, często nieumiejętnie zastosowane w projektach może wyglądać kiczowato i nieatrakcyjne. Inaczej jest w przypadku koncepcji GB SPACE, gdzie zestawienie złota w metalicznej wersji z odcieniami szarości i industrialnymi materiałami dało w rezultacie niepowtarzalny efekt. Wnętrze przyciąga uwagę, a spójność wszystkich elementów sprawia, że projektantom udało się połączyć nowoczesny styl z dostojną elegancją.

Głównymi materiałami wykorzystanymi w projekcie jest metal, farba betonowa i szare drewno. Kolory same w sobie są wystarczającym elementem dekoracyjnym, dlatego też w aranżacji zrezygnowano z niepotrzebnych ozdób. Oryginalne struktury, tekstury i wzory nadały wnętrzu niebanalnego klimatu przy jednoczesnym zachowani jego minimalistycznego charakteru.

Pracownia fotograficzna AD GIN STUDIO znajduje się w Pekinie w Chinach. Projekt zrealizowano w niecałe trzy miesiące. 

Informacje o projekcie:

AD GIN STUDIO autorstwa pracowni GB SPACE
Pekin 2018
Główni projektanci: Gao Wenyu, Bai Yang
Zespół projektowy: Gao Wenyu, Bai Yang, Zhang Jing
Zdjęcia: Li ZiAng - AD Studio,  Zhang Chen g Long Guangu Media




























Zaloguj się jako Użytkownik aby móc dodawać komentarze.

Inne projekty architektoniczne:

Przytulny zakątek w eklektycznym stylu - realizacja Miśkiewicz Design

Pochodzące z lat 50. mieszkanie na warszawskim Mokotowie miało już swoją historię. Ponieważ jednak wymagało przeprowadzenia generalnego remontu, nowi właściciele zdecydowali się napisać scenariusz na nowo. Dzięki pracowni Miśkiewicz design wnętrze przeszło spektakularną metamorfozę: od bardzo przeciętnego po gustownie urządzone mieszkanie w eklektycznym stylu.

więcej

New Think - projekt autorstwa Michała Kacprzyka

W obliczu zmian klimatycznych i rozwoju cywilizacji architektura będzie musiała ulec przemianom. Jedną z wizji budownictwa przyszłości jest koncepcja "New Think" autorstwa Michała Kacprzyka. Projekt został wyróżniony w prestiżowym międzynarodowym konkursie SkyCity Challenge 19.

więcej

Atal Warta Towers uznany za najlepszy projekt

Projekt pracowni AP Szczepaniak właśnie zwyciężył w międzynarodowym konkursie Urban Design & Architecture Desing Awards 2019. Atal Warta Towers przyciąga uwagę nowatorskim pomysłem i geometryczną koncepcją. Budynek wielorodzinny wznosi się w Poznaniu.

więcej

Tojal Gallery - projekt Saffar Studio

Jedną z cech definicji przestrzeni w architekturze irańskiej jest zabawa światłem i cieniem. Budynek powinien być otwarty na miasto i umożliwiać komunikację przestrzeni - między wnętrzem a tym, co na zewnątrz. Koncepcja Tojal Gallery zakłada zastosowanie przeszkleń w dachu w środkowej części budynku. Przestrzeń ta jest również elementem wyróżniającym obiekt.

więcej

Mieszkanie dla podróżniczki

Idealne mieszkanie dla osoby uwielbiającej podróże? Przede wszystkim stanowiące oazę spokoju i relaksu, do którego wraca się po przyjeździe z kolejnej wyprawy. Architekci z Tyma Projekt zaprojektowali mieszkanie nie tylko stwarzające przestrzeń do wypoczynku, ale również kolorystyką nawiązujące do pasji klientki oraz oświetlone oprawami marki AQForm.

więcej

Szkoła "Wunderpark" - projekt Archstruktura

Główną inspiracją dla architektów była wizja szkoły w otoczeniu natury. Ideą projektu była chęć otwarcia budynku na środowisko naturalne. Duże, panoramiczne szyby przepuszczają sporą ilość światła dziennego, ale również pozwalają na podziwianie pięknych widoków wokół.

więcej

The Lobby, Tridel - projekt II BY IV DESIGN

The Lobby to nowe biuro studia projektowego Tridel w Kanadzie. Za projekt odpowiada Dan Menchions i Keith Rushbrook z II BY IV DESIGN. Zadaniem zespołu było opracowanie koncepcji studia, które pozwoliłoby na zintegrowanie rozproszonych biur Tridel z całego świata w nowym, jednym miejscu.

więcej

. Wróć do listy tematów
dowload... czekaj ...
dowload...
dowload...
dowload...

R E K L A M A

Ta witryna używa plików cookies, aby zapewnić użytkownikom maksymalny komfort przeglądania. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przez dalsze aktywne korzystanie z naszego Serwisu (scrollowanie, zamknięcie komunikatu, kliknięcie na elementy na stronie poza komunikatem) bez zmian ustawień w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Gamma Media bedącego wydawcą portalu infoArchitekta.pl. Dane przechowywane w celach marketingowych i statystycznych. Dane użytkowników gromadzone są anonimowo. Akceptuj";